Hamilelikte Korse Bedeni Nasıl Seçilir?

Hamilelikte Korse Bedeni Nasıl Seçilir sorusu hamlelik ya da lohusa dönemindeki kadınların kafasını kurcalayan sorulardan. Hamilelik sürecinde su toplanmasından doğan ödem, artan yağ dokusu, karın sıvısı, göğüslerdeki büyüme, plasenta ağırlığı, kan ihtiyacı artışına bağlı %40 daha fazla su tutma olasılığı kilo dengelerini alt üst eden mekanizmalardandır. 

Doğum Sonrası Kaç Beden Korse Seçmeliyim?

Hamilelikte kilo alımı anneden anneye değişirken ortalama bir kilo ile hamileliğe adım atan kadınlarda yaklaşık olarak 12 kilo artış görülür. Zayıf kadınlarda kilo alımı daha ufak miktarlarda olsa da kilolu kişilerde kilo alımı 30 kiloya kadar çıkabilmektedir.  Hamilelik sürecinde özellikle İlk trimesterde ( ilk 3 ayda) alınan kiloların kalıcı olma riski yüksektir. Oysaki hamilelik sonrası için özel olarak tasarlanan Vedette korse modelleriyle; ödem, oluşan yağ fazlalıkları ve doğal vücut deformasyonlarından hızlıca kurtulabilirsiniz. Bu konuda tek yapmanız gereken doğru korse bedenini seçmektir. Peki, tüm bu değişkenlerin ışığında Hamilelikte Korse Bedeni Nasıl Seçilir sorusuna nasıl yanıt bulacaksınız?

Hamilelik Süresinde 10 – 20 Kg Kilo Aldıysanız

Hamileliğin son aylarındaysanız ve doğum sonrası için korse bakıyorsanız hamilelik boyunca aldığınız kiloların beden ölçülerinizi değiştirebileceğini unutmamalısınız. Buna göre örneğin hamilelik öncesinde small beden olan bir kadın, hamilelik sırasında 20 kilo kadar aldıysa toplam kilosunun 10 kilosunu bebeğe dair;  plesenta, ödem sıvısı, bebek kg ölçüleri olarak değerlendirmelidir. Bu durumda anne adayı hamilelik sürecinde toplamda sadece 10 kilo almış olarak kabul edilmelidir. Kilo ölçüm birimlerine göre her 10 kilo = bir beden genişleme sağladığından normalde 20 kilo alan bir annenin bedeni hamilelik sonunda sadece bir beden genişlemiş olacaktır. Ama korse alım önerilerinde her zaman normal bedenden bir beden küçük korse alınması önerildiğinden anne, hamile kalmadan önceki kilosunu baz alarak korse bedeni seçmelidir.

Hamilelik Sürecinde 20 – 30 Kg Aldıysanız

Öte yandan hamilelik boyunca annede 20 kilo ve üzerinde kilo artışı söz konusuysa annenin doğum sonrasında bel ölçüsünü en ince noktasından ölçmesi gerekir. Bu işlem sonucunda çıkan sonuca göre korse beden ölçüm tablosunu inceleyerek bir beden küçük korse siparişi verebilirsiniz. Eğer hemen korse kullanmayı tercih etmiyorsanız ve doğumdan 1 - 2 ay sonra korse kullanmaya başlayacaksanız yine mevcut bedeninizden 1 beden küçük korse almanızı öneririz. 

Gebelik sonrasındaki ilk 9 ay vücudun kendini toparlayarak eski haline hızlıca dönmesi için en avantajlı zamanlardandır. Bu nedenle doğum sonrasındaki ilk 9 ay içindeki korse kullanımı vücudun hızlıca kendini toparlayabilmesi için çok önemlidir. Kısacası gebelik sonrasında korse kullanımına ne kadar erken başlarsanız o denli etkin destek alarak hızlıca formunuza kavuşabilirsiniz. Aksi takdirde hamilelik süreci ve sonrasında gelen kilolar vücuda yerleşerek sabitlenir.  Bu durumun önüne geçmek için doğru korse kullanımı ve doğru beden seçimi çok önemlidir. Kadınların vücudu gebelik sonrasında şekil almaya çok müsait olduğundan hamilelik sonrasında korse kullanımı %100 önerilen uygulamalardandır. Bu şekilde vücudunuz dilediğiniz gibi şekillenebilir. Hatta cetvel tipinde kıvrımsız ve düz hatlara sahip bir kadın vücudu bile hamilelik sonrasında düzenli korse kullanımıyla eskisinden daha ince bir bele ve vücut kıvrımlarına sahip olabilir. 

Hamilelik Sonrası Kilo Atımı

Her şeyden önce doğum sonrasında vücudunuzun otomatikman minimum 10 kg civarında kilo kaybedeceğini hesaba katmalısınız. Bu dönemde yoğun kalorili gıdalarla beslenmediğinizde (yağ ve karbonhidrat yönünden fakir gıdalar tükettiğinizde) emzirme sürecinin de size hızla kilo kaybettireceğini gözlemleyebilirsiniz.  Kısacası (hormonal bir bozukluğunuz yoksa) emzirme döneminde sadece bebeğinize yarayacak protein, vitamin ve mineral zengini gıdalarla ölçülü bir şekilde beslendiğinizde hızla kilo vererek gerçek kilonuza döndüğünüzü görebilirsiniz. Bu nedenle gebelik öncesindeki bedeninize göre korse seçimi yapabilir ve Hamilelikte Korse Bedeni Nasıl Seçilir işlemini doğru şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Doğum Sonrası Korse Kullanımı Rahim Toparlanması Açısından Önemli

Hamilelik döneminde vücudun çoğu bölgesi geçirdiği farklı evrelerden etkilenerek deformasyona uğrar ama özellikle göbek kısmı bozulmaktadır.  Bu noktada oluşan sarkmalar, çatlak ya da değişiklikler göbek masajı ile geriye döndürülebilir. Vedette doğum sonrası korse modelleri doğal lifli yapısıyla göbek bölgesinde en güzel masaj işlemini uygular. Lateks dokusunun güçlü ve etkili varlığı fazla yağ dokusu, sarkma, çatlak gibi negatif durumlarda etkisini gösterir. Doğum sonrasında doğru Vedette korse bedenini seçtiğinizde rahimde oluşan sarkma ve deformasyonların kısa sürede toparlandığına şahit olabilirsiniz. Vedette doğum sonrası korse modelleri ni seçerken doğumu takip eden 4. – 5. ay periyodlarındaki kilo verme süreçlerinizi de hesaba katarak beden seçimi yapmanız gerekir. Aksi takdirde yüksek ihtimalle kilo vererek korsenizin büyük gelme olasılığı ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumların yaşanmaması adına her zaman doğum sonrası korsenizi bir beden küçük bedende seçmenizi öneririz.

 Doğum Sonrası Korse Ne Zaman Kullanılmalı?

Doğum sonrası korse modelleri doğum sonrası dikiş yaralarının iyileşmesinin hemen ardından kullanılmaya başlanmalıdır. Vedette latex korse modellerinden maksimum verim almak istiyorsanız doğum sonrasındaki ilk 3 ay mutlaka korse kullanmanızı öneririz. İlk 3 ay içinde kullanılan Lateks etkili Vedette doğum sonrası korse modelinin çiçeği burnunda anneleri hızla incelttiği kullanıcılar üzerinde denenerek kanıtlanmıştır. 

İdeal Vücut Şekillendirici Vedette Doğum Sonrası Korse

Vedette doğum sonrası lohusa korse modelleri sayesinde günlük hayatınızda doğum ve sonrası oluşan fazlalıklarınızı en iyi şekilde gizleyebilir ve vücudunuzun hızlıca forma girmesine yardımcı olabilirsiniz. Korse modellerimiz özel günlerde katıldığınız organizasyonlarda fazlalıklarınızı ustalıkla gizlemenizde ve kusursuz bir görünüm sergilemenizde yardımcı olacaktır. Vedette doğum sonrası korse modellerini düzenli kullandığınızda; karın, bel, bacak bölgelerinde hızlı bir sıkılaşma ve incelme süreci yaşarsınız. 

Maksimum etkili lateks dokusu ve gün boyu hava aldıran özel dokulu kanüllerle tasarlanan sağlıklı Vedette korse modelleri,  sizi aradığınız silüete kavuşturacaktır. Body formunda, çıtçıtlı kolay açılıp kapanabilen, balenli – toparlayıcı, silikonlu ve dikişsiz özelliklerdeki Vedette korse modelleriyle doğum sonrası süreçte hızlıca incelerek forma kavuşabilirsiniz. İşte, Hamilelikte Korse Bedeni Nasıl Seçilir sorusunun yanıtı bu kadar basit.

  • Nov 29, 2019
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak