Spor mu, Diyet mi, Yağ Aldırma mı Yoksa Korse mi?

Spor mu, Diyet mi, Yağ Aldırma mı Yoksa Korse mi?

Türk kadınları, ortalama olarak çocukluk ve genç kızlık yaşlarını normal kilo kitle endeksi oranıyla geçirirken, evlendikten sonra ve özellikle gebelik döneminde (doğumun ardından) kilo almaya meyillidir. Elbette kilo artışının sebebi sadece doğum yapmakla ilintili değildir. Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, yetersiz fiziksel aktivite, yaş alımı, cinsiyet kilo alma sebeplerinden… Ayrıca eğitim düzeyi, sosyo – kültürel etmenler, gelir durumu, hormonal - metabolik etmenler, kullanılan ilaçlar, yer çekimi gibi nedenlerden dolayı da geçen zamanla beraber kilo almaya artı vücut deformasyonuna maruz kalabiliyoruz. Peki ama alınan fazla kilolar ve vücut deformasyonundan en etkin ve çabuk şekilde nasıl kurtulabiliriz? 

Diyetle Vücut Şekillendirme

Elbette diyet yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilir ve forma girebilirsiniz. Ama burada önemli olan bir nokta var ki o da kilo dağılımıdır. Unutulmamalıdır ki her kadın proporsiyon konusunda homojen bir kilo dağılımına sahip olmayabiliyor. Maalesef çok az kadın kilo dağılımı konusunda şanslı doğuyor ve göğüs, bel, kalça ölçüleri orantılıyken ince belli kadeh formundaki kadın vücudu siluetine sahip olabiliyor. Ne yazık ki birçoğumuz kilo versek de genetik sebeplerden ötürü ya haddinden büyük kalçalar, ya da kalın bir bel nedeniyle asla aradığımız, özlediğimiz silüete bir türlü kavuşamıyoruz. Bu yüzden diyetin zayıflattığını söyleyebiliriz ama kadınları ince bir bele kavuşturacağını garanti edemeyiz. Sonuç olarak diyet yaptığınızda beden olarak ufalır faka vücut kalıbı olarak aynı görüntüde kalırsınız. Öte yandan kalça bölgesi gibi istemediğiniz yerlerden zayıflayarak vücut kıvrımlarınızı kaybedebilirsiniz. Günümüzde sırf zayıflama sevdası yüzünden popüler olan balıketi formunu boşu boşuna kaybedenler bile olabiliyor. 


Spor Yaparak Vücut Şekillendirme

Elbette spor yapmanın vücuda ve özellikle de sağlığa sayısız katkısı vardır. Bu yüzden spor yapmanızı her zaman öneririz. Fakat bölgesel kilo sorunlarınızda uzun süre aynı bölge üzerinde çalışamayacağınızı unutmamalısınız. Örneğin tek bir gün içinde 1 saat spor yapacağınızı var sayacak olursak incelmek istediğiniz bölge üzerinde ortalama 10 dakika boyunca egzersiz yapabilirsiniz. Kısa bir süre sonra çalıştırdığınız kaslar yanma hissiyle acımaya başlar ve zorlandığınızı hissedersiniz. Hatta durumu daha da zorladığınızda lif zedelenmesi, kas yırtılması, tendom – doku hassasiyeti gibi spor sakatlıkları bile yaşayabilirsiniz. Sonuç olarak bölgesel incelmeye odaklanmak istikrar ister ve uzun bir süreç gerektirir. Her zorlamanın ardından ağrılarınız yüzünden spora ara vermek durumunda kalacağınızı da hesaba katacak olursak spor yaparak bölgesel incelme hedefiniz oldukça zaman alacak bir süreçtir. 

Yağ Aldırarak Vücut Şekillendirme

Elbette günümüzde teknoloji ilerledikçe insanlara farklı zayıflama çözümleri sunuluyor. Bunlardan biri de yağ aldırma (lipo liz, liposaction gibi yöntemler) Fakat yağ aldırmak da maliyetli olmasının yanı sıra riskli çözümlerden biridir. Üstelik bu konuda her birey ameliyat fobisi yüzünden kolay kolay ameliyat olamamakta ve bıçak altına yatmaktan çekinmektedir. Lipoliz/liposactıon gibi yöntemlerin de her ne kadar acısız ağrısız yöntemler olduğundan söz edilse de mini kanüller yardımıyla yapılan bu uygulamalarda hassasiyet oluşabilmekte ve üstelik de vücuttan az miktarlarda yağ alınabilmektedir. Öte yandan yağ aldırma yöntemleri ne kadar ekili gözükse de vücut alınan yağları başka bölgede üreterek kendi yağ oranını dengelemeye meyillidir. Ne yazık ki çoğu hasta yağ alımı sonrası farklı bölgelerde yağlanma artışı gibi problemler yaşamaktadır. Anti parantez bilinen üzere yağ alımı operasyonlarının ardından da yine hastalara korse giymeleri tembihlenmektedir. Çünkü bu tarz ameliyatların sonrasında esas vücut şekillenmesini sağlayan unsurlar yine korse çeşitleri olmaktadır.


Korse Kullanarak Vücut Şekillendirme

Önerdiğimiz ve saydığımız bölgesel kilo verme yöntemlerinin arasında olan ‘korse kullanarak kilo verme’ yöntemi ise seçenekler aralarındaki en etkin ve hızlı forma girme yöntemidir. Korse giymek, vücut şekillendirmede çok etkili bir yöntemdir. Böylelikle istediğiniz bölgeye baskı uygulayarak incecik bir bele, düz bir karına ve sımsıkı kalçalara sahip olabilirsiniz. Korse kullandığınızda vücudunuz uygulanan basınç sayesinde (özel lateks kumaş etkisiyle) git gide şekil almaya başlar. Ayrıca korse kullanan kadınlarda kaburga açıklığının kapandığı ve gidererek daha da ince gözüktükleri gözlemlenmiştir. Fransız kadılarının hiç çıkarmadıkları korseler sayesinde sahip oldukları ince belleri, korseyle incelmenin dünyadaki en büyük ispatıdır.


Korse Kullanmanın Sağladığı Diğer Avantajlar

Korse kullanarak forma girmenin sizlere sağlayacağı bir diğer avantaj da giydiğiniz anda yapacağı etkidir. Zira korse kullanımı, daha başlangıç anından itibaren vücudu toplayarak silüeti düzenlemeye başlar. Bundan ötürü de kişilerde pozitif bir etki yapar. Bu da insanlar üzerinde motivasyonu yükselten bir tetikleyicidir. Diyete başlamaya karar verdiğiniz andan itibaren açlık atakları, spor egzersizlerinin yaşattığı ağrılı acı krampları, moral bozuklukları peşinizi bırakmaz. Oysa korse kullanırken bu gibi negatif durumlar yaşamazsınız. Korse giydiğiniz andaki zarif görüntünüz hemen fark edilir. Ayrıca korse, mideye uyguladığı bası sayesinde açlık hissini bastırır ve geç acıkmanızı sağlar. Dolayısıyla tıpkı mide kelepçesinde olduğu gibi daha az yemek tüketmenize sebep olur.

Vedette korse markası, USD Amerika Birleşik Devletlerinde 1979’dan beridir sürekli arge çalışmaları yaparak ve konfor artı kaliteyi bütünleştirerek siz değerli müşterilerimize eşsiz korse tasarımları sunmaktadır. Tüm Vedette korse modellerinde özel lateks kumaşı en iyi şekilde kullanılmış olup etkisi maksimum seviyede arttırılarak dizayn edilmektedir. Korse konusunda doğru markayı, doğru beden numarasında seçtiğinizde mucizevi sonuca siz de kısa zamanda ulaşabilirsiniz. 

  • Dec 25, 2019
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak