Doğum Sonrası Korse Kullanımı

Doğum Sonrası Korse

Doğum deyip de geçmeyin! Dünyanın en mucizevi olayı size dünyanın en güzel hediyesi olan bir bebeği armağan ederken, ‘her şeyin bir bedeli vardır’ misali de sizden bazı şeyleri götürebilir. Tıpkı ince bir bel ve düz bir karın gibi…

Doğum olayı o eski incecik vücut güzelliğinizi götürebileceği gibi size yağ fazlalıklarını katabilir. Ama bunu çok sorun edip de aynalara küsmenize ya da depresyona girmenize gerek yok. Zira çok üstün teknolojilerin çığır aştığı bir dönemde yaşıyoruz. Doğumunuzu yaptınız… Normal doğum ya da sezeryanla gerçekleştirilmiş bu doğumun ardından şiş bir karınla baş başa kaldığınızda sakın şaşırmayın. Çünkü bu durumu tüm kadınlar yaşadı ama birçoğu doğru egzersizler – doğru beslenme programı ve doğru doğum sonrası korse leri sayesinde bunu aşabildi bu yüzden endişelenmemelisiniz. Tıpkı sizde; Kim Kardashian, Jesica Alba, Amber Rose gibi 2 – 3 çocuktan sonra kullandığınız doğum sonrası korseler sayesinde yenden incecik, tığ gibi bir kadına dönebilirsiniz. Hatta özellikle kardeşlerin arasında kilolarıyla ünlü olan Khloe Kardashia’nın bile kilolarını korse kullanarak verdiğini duymuş muydunuz?

Zayıflatıcı korseler, günümüz yüksek teknolojilerin kullanıldığı önemli ürünlerdendir. Örneğin üstün kalite standartlarında üretilen kaliteli bir doğum sonrası korse satın aldığınızda vücudunuzda gelişen hızlı toparlanmaların adımlarına siz bile inanamayacaksınız. Elbette bu korse; kaliteli - önde gelen markalardan, vücudunuza uygun olan türde sipariş edilmeli. Aynı zamanda korse kullanırken yanında doğru eğersizleri uygulamalısınız ki hedefi çok daha yakın bir zamanda göğüsleyebilin. Öte yandan çok yoğun kalorili gıdalar tüketmediğinizde de zayıflama konusunda ‘en yüksek bonusu’ kapmış olacaksınız.

 

Doğum Sonrası Kilo Verme Ve Korse Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lohusalık olarak bilinen evre, doğumdan itibaren başlayarak 40 gün süren bir süreçtir. Doğum sonrasında göbek hizasında bulunan rahim 4-6 hafta içinde normal boyutlarına dönmektedir. Karın duvarı ve leğen kemiğinde bulunan bağ dokusu ligamentleri gebelik süresince yumuşak / elastik bir hal alır. Bu narin durum 4-5 ay sonra gerçek sağlamlığına erişir. Bu bölgedeki kas dokusu, elastik büyümeyle orantılı olarak hafif aralıklı bir duruma dönüşebilir. Eğer eğersizler ve hareketlilikte acele edilirse bu bölgede yaralanmalar oluşabilir. Hamilelik sürecinde leğen kemiğini oluşturan dokular 6 kilo ve üzeri bir yükle (bebek- anne dokusuna bağlı kilo artışı) taşımaya odaklı olarak zayıflar. Gebelik sürecinde bu bölgede hassasiyet oluşur. Doğumdan sonrası uygulanacak kegel egzersizleri buradaki kasları ve leğen kemiğinin kuvvetlendirecektir. Bu yüzden doğum sonrasında ilk haftalarda toparlayıcı korse kullanımı ve egzersiz önerilmez.

 

Doğum Sonrası Kilo Verme Adımları

Bunun için yapılacak adımlar bellidir. Öncelikle yeni doğum yaptıysanız doktorunuzla konuşmalı ve ne zaman inceltici korse kullanımına geçebileceğinizi sormalısınız. Doğum yaralarınız iyileştikten kısa bir süre sonra doğum sonrası korsenizi kullanabilirsiniz. İlk zamanlarda günde birkaç saat kullanabilseniz bile zaman içinde korse kullanımına ayak uyduracağınız gibi sonraları günde 8 saate kadar çıkarabilirsiniz.

Günlük korse kullanımı size; plates egzersizleri, günlük periyodik tempolu yürüyüşler ve dilediğiniz bir diyet reçetesi eşliğinde dümdüz bir karnı, şişkinlik olmayan bir mideyi, ince bir beli hediye edecek göreceksiniz.

Doğumun Ardından Korse Kullanan Herkes Aynı Hızda mı Kilo Verir?

Doğum sonrası kilo verme hızı ile zamanı herkese göre değişebileceği gibi gebelik süresince alınan kilolara da bağlıdır. Yaralarınız iyileştiğinde doğum sonrası şekillendirici korse kullanırken bunlara dikkat etmelisiniz: Gebeliğin hemen ardından emzirme sürecinde bebeğin her türlü vitamin- mineral ve proteine ihtiyacı olacağından çok düşük kalorili diyetler uygulanmamalıdır. Bu seçim annenin süt verimini olumsuz yönde etkiler ve sütünüz azalır. Onun yerine yağdan ve karbonhidrattan fakir beslenebilirsiniz.  İlk 4 ay içinde aylık olarak 1 kg zayıflama normal seviyedir. Eğer çok şişman bir anneyseniz ayda 2 kg vermek uygun olabilir. Fakat ayda 2 kg kilo kaybının üzerine çıkmak emziren bir anne için sakıncalı olabilir. Periyodik hafif yürüyüşler ve düzenli egzersizlerler kilo kaybınızı çabuklaştıracaktır. Her gün mutlaka et, tavuk veya balıktan biri tüketilmelidir. Günlük olarak 3 litreden su tüketebilir ve şekerli içeceklerden uzak durabilirsiniz. Protein / kalsiyum zengini; süt, yoğurt, peynir ve yumurta tarzı gıdalardan tüketmeniz önerilir.

  • Apr 01, 2018
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak