Abiye Elbisenin Altına Korse ?

Abiye Elbisenin Altına Korse ?

Korse seçerken abiye elbise altında kullanacaksanız, normalden çok daha dikkatli ve özenli olmalısınız. Zira abiye elbiseler kusursuz görünümler sergilemeniz gereken unsurlardandır. Bakın abiye korsesi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Korse seçimi hemen hemen uzmanlık isteyen bir konudur. En tehlikeli kullanım noktası da abiye, yani gece elbiseleri altında kullanırken oluşur. Çünkü abiye bir elbiseyle katılacağınız davetlerde, kokteyllerde ya da balolarda kusursuz görünmeniz gerekir. Üstüne üstlük te vücudunuzu sımsıkı saran abiye elbiseler, mükemmel görünmek açısından vücut kupunuza bire bir oturan elbiseler olacağından korselerinizin de hiçbir kusuru, izi, dikişi ya da potluğu olmaması gerekir. Ayrıca vücudunuzda bulunan tüm kusurları da gizleyebilme özelliğinde tasarlanmış olması gerekir. Eh, bu kadar çok sorumluluk yüklenmesi gereken kusursuz bir korsenin de elbette ki çok kaliteli bir ürün olması şart gibi görünüyor.

 

Abiyeye Göre Korse Seçimi


Örneğin bir davete katılacaksınız ve vücudunuza 0 oturmuş, 6 parçalı tam kupunuza göre dikilen balık formunda bir tuvalet giydiğinizi düşünün. Elbette bu özel giysiyi, katılacağınız geceye yakışır bir alımlılıkta giymek istemeniz çok normal. Bu durumda fazlalıklarınızı ya da şişkinliklerinizi kamufle edecek olan toparlayıcı korse ye yönelmenizde gayet olağan bir durumdur. Bu gibi bir durumda elbette ki seçtiğiniz korsede 0 hata olmalı. Birleşme noktalarında mükemmel standartlarda bir dikişin olduğu, ön ve arka kısımlarda dikiş taşımayan, çift katlı, godesi (potluk) bulunmayan, dikiş hataları içermeyen ve katlanmayan, başlangıç ve bitiş noktaları asla belli olmayan korselerden giymelisiniz.
Bu sözünü ettiğimiz korseler vücutla bire bir özdeşleşebilen adeta vücudunuzu extra 2. bir deri gibi sarabilen kalitedeki standartlara sahip (dikiş, tasarım, doku, kumaş, elastikiyet, sarış kaitesi gibi) bir kalitede olmalı. Yine bu gibi bir tuvaletin altında silikon tutuş noktalarıyla vücudunuza tutunan şekillendirici korse lerden kullanmalısınız ki korsenizin kontür çizgileri asla kıyafetlerinizden belli olmasın.


Saten Ve İpekli Abiyelerde Korse Seçimine Dikkat!


Ek olarak vücudunuzu sımsıkı saran saten ya da ipekli tuvaletlerden giydiğinizde de bu anlattığımız noktalara harfiyen uyan korselerden seçmelisiniz. Aksi takdirde özene bezene seçtiğiniz saten elbisenizin altına giydiğiniz korse sizi tam bir hayal kırıklığına uğratacaktır. Zira ipekli ya da saten tuvaletler en ufak hatayı bile gözler önüne seren nitelikleriyle ünlüdür.


Şeffaf - abiye kıyafetlere değinecek olursak, transparan gece abiyeleriyle korse kullanımı pek önerilmez. Zira içinizden görünecek olan korseler kıyafetinizin altından feci derecede sırıtacaktır. Ama korsenizi tam ten renginizi tutacak şekilde seçerseniz dışardan bakıldığında teninizle uyumlu, gerçek teniniz gibi de gösterebilirsiniz.


Bir diğer taraftan gece elbiselerinin içine kullandığınız korselerin düz, nötr kumaşlardan olanını tercih etmeninizi öneririz. Örneğin dantelli, işlemeli inceltici korse modelleri abiye kıyafetlerin altına uygun olmayabilir.


Abiye gece elbiseleriyle kullanılacak olan korselerin, elbiselerin dekolte bölgesine göre de uyumlu seçilmesi gerekir. Örneğin straplez askısız bir elbisenin altında askılı korse kullanılmaz. Yine sırt dekoltesi olan bir kıyafete de sırtı yüksek noktada biten korselerden kullanmamalısınız. Askısız – straplez elbiseler için askısız korseler, sırt dekolteli elbiseler içinse sırtı oyuntulu korselerden tercih etmelisiniz. Göğüs altında biten body formunda ki korseler ya da kalça altında biten gövde korseleri bu gibi kullanımlar için uygundur.


Dikişsiz korse modelleri ya da şort şeklinde sonlanan korseler gece elbiseleri için uygun olabilir. Yine etek şeklinde biten ve silikon tutuşlu zayıflatıcı korse leri de gece elbiselerinizle uyumlu şekilde kullanabilirsiniz.

  • Feb 12, 2018
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak