Elbise İçine Nasıl Korse Giyilir ?


Elbise İçine Nasıl Korse Giyilir ?


Başarılı bir korse seçtiğinizde günlük ya da gece kullanımlarına uygun elbiselerinizle harika silüetler sergileyebileceğiniz gibi, başarısız bir korse seçimi yaptığınızda gülünç durumlara düşebilirsiniz. Bakın kıyafetlerinizin altına seçtiğiniz korseler hangi özelliklerde olmalı?


Elbiselerle iç çamaşırları ayrılmaz bir bütündür. İç çamaşırları için adeta giysilerin gölgesidir de diyebiliriz. Elbette korseler içinde aynı şey geçerli. Bu bakımdan seçtiğiniz, tercih ettiğiniz ve kullandığınız korseler, bir gölge gibi elbise/kıyafet seçimlerinizi takip etmelidir. Sözün özü elbiseniz korsenize uymaya çalışmamalı, tam tersine korseler elbiselerin, giydiğiniz kıyafetlerin rengine bürünmelidir. Yoksa şıklık zannettiğiniz şey bambaşka bir korkunçluğa dönüşebilir.


Kaliteli Bir Giysi Korsesi Nasıl Olmalı?


Sözünü ettiğimiz bu detaylar elbette ki seçilmiş olan şekillendirici korse nin kalitesi, kumaş dokusu ve formuyla %100 ilintilidir. Öte yandan ince kumaşlardan biçilmiş kıyafetler vücut silüetini su yüzüne çıkaracağı gibi, tüm vücut kusurlarını da şeffaf bir ayna gibi dışarıya yansıtır. İşte bu gibi ince kumaşlardan tasarlanmış kıyafetler (örneğin şifon giysiler) kullandığınızda kaliteli bir korseyle hem hatlarınızı; diri – şekilli - dolgun göstereceği gibi aynı oranda da kaliteli bir iç çamaşırı kullanmış hissine kapılırsınız.
Öte yandan straplez; yani askısız korsajlar, büstiyerler, bluzler ya da gece elbiseleri giyildiğinde bu gibi askısız kesimlerde ki kıyafetler için en uygun seçim yine askısız korseler olmalıdır. En azından askıları takıp – çıkarılabilir türde korselerden de yararlanabilirsiniz.


Elbisenin Dokusuna Göre Korse Seçimi Nasıl Olur?


Yine saten giysiler vücutla bire bir özdeşleşen kumaş dokularından oluştuğundan en küçük vücut kusurunu bile anında gösteren kıyafetlerdendir. Örneğin bu konuda iri göğüslü bayanlar toparlayıcı korse lerin gücünden yararlanabileceği gibi, küçük göğüslü bayanlarsa pus up destekli dolgulu korselerin muhteşem görüntüsünden faydalanmalıdır. Aynı şekilde askıları çıkarılabilen bir korse seçtiğinizde yine her elbise ya da kıyafetinizin altında çok amaçlı şekilde kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak gövde kısmında dikişsiz ve lastik olmayan korselerden tercih ettiğinizde korsenizin başlangıç ve bitiş noktası dışardan asla fark edilmeyecektir. Bu sayede ipek ya da saten gibi sizi ele veren kumaşlar dahi bu sırrınızı ifşa etmeyecektir.


Elbisenin Formuna Göre Doğru Korse Seçimi


Bunlara ek olarak her zaman sorun yaşatan kıyafetlerden biri de sırtı açık bluzler ve özellikle de sırtı açık gece elbiseleridir. Bu konuda göğüs altında biten inceltici korse lerden yararlanabilirsiniz.


Vücudu sımsıkı saran kıyafetlerde görünüm konusunda tehlikelidir. Bütün çamaşırlarınızın izlerini ve çizgilerini feci halde gözler önüne seren bu tip streigt kıyafetler, kalem etekler ya da taytlar ve benzeri unsurlar içinizde yekpare ve dikişsiz bir zayıflatıcı korse kullanıldığınızda asla sizi yakalatmaz. Yine boxer şort tarzında aşağıya kadar inen yarım paçalı bir korse, hem vücudunuzu şekillendirerek toparlarken, içinizde deriniz edasında dümdüz durarak sizi sarmalayacaktır.


Transparan kıyafetler korsenizin içerden görünmesine neden olacağından şeffaf elbiselerle korse kullanımı önerilmez. Diğer yandan sizi sımsıkı saran bir kıyafet, altından sızabilecek olan nemi (terleme esnasında) dışarıya vererek çirkin görünümler oluşmasına neden olur. Bu gibi durumların yaşanmaması için seçtiğiniz korse mutlaka coton/pamuklu dokular içermeli ve micro hava boşlukları oluştura elastin – spandex ya da thermalzone özelliklerde tasarlanmış olmalıdır.

  • Feb 27, 2018
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak