Sezeryan Sonrası Korse

Dünyaya yeni bir bebek getirmiş olmanın sevinci ve heyecanı bir yana dursun doğum sonrası vücutta oluşan şişlik ve fazlalıklar özellikle bel- karın ve mide çevresini saran sarkmalar halinde kalır. Ama sizler için üretilen özel korseler sayesinde bu durum kader olmaktan uzaklaşıyor. 

Bu durum normal doğumda daha kolay atatılası bir durumken özellikle sezeryanla doğum yapmış bayanlar için daha fazla sorun yaratır. Zira sezeryan ameliyatında ki uygulamalar normal doğum operasyonundan daha farklı ve detaylı uygulamalar olduğundan sezeryan sonrası daha büyük ve şiş bir karınla karşılaşmak olası durumlardandır. Maalesef bu karın şişliğini normal doğumda oluşan karın birikintilerinden daha zorlu ve inatçı bir süreçte atmak karşılaşılan durumlardandır.

Özellikle karın bölgesinde sarkma, yağlanma, şişkinlik gibi oluşumlarla kendini belli eden bölgesel sorunlar yeni anne olmuş bayanları epey üzen ve psikolojilerini de bozan sorunlardandır. Bu süreçte estetik kaybı yaşayan çiçeği burnunda genç anneler bu durumu sorun yapmamalı ve akılcı çözümler üreterek egzersizlere yönelmeli, kalorili yiyeceklerden uzak durmalıdır. Aynı zamanda da sezeryan sonrası toparlayıcı korse lerden kullanarak bu sorununda kolayca üstesinden gelebilirler.

Sezeryan Göbeği Nasıl Eritilir? 

Sezeryan ameliyatıyla mı doğum yaptınız? O halde sezeryanla doğum yapan diğer kadınlar gibi sizin de en büyük sıkıntınız karın bölgesini eritmekle ilgili problem olmalı. Sezeryan sırasında oluşan göbeği eritebilmek, ne yazık ki sabır ve irade isteyen bir süreçtir. Hamilelik sürecinde alınan kilolar ve doğum sonrası emzirme sürecindeki belenme aşaması, doğum yapan bayanlarda göbek oluşturmaktadır. Sezeryan operasyonundan kısa bir süre sonra belli egzersiz hareketlerine başlayabilirsiniz. Sezeryan operasyonu genellikle alt karın kısmında göbek problemi oluşturmaktadır. Bayanların vücut yapılarını bozan bu durumsa pantolonlardan taşan yağ kalıntıları ve iliklenemeyen düğmeler anlamına gelmekte. Bununla birlikte alt göbek birikintilerinden kurtulmak da oldukça zor bir durumdur. Doğum yapmış bayanlar sezeryan sonrası oluşan bu göbekten kurtulmak için neredeyse her yolu dener. Kimileri spor yaparak, kimileriyse diyet yaparak bu sorundan kurtulmaya çalışır. Oysaki sezeryan sonrası korse kullandığınızda bu sorunu pratikçe çözümleyebilirsiniz. 

Sezeryan Sonrası Beslenme Konusu

Hamilelik süreci, ne yazık ki kadınların beslenme alışkanlıklarını değiştiren bir süreçtir. Ama neyse ki doğum sonrasında belirli bir süreç geçince vücut kendini toparlama ve eski haline dönmeye başlar. Öte yandan anneler doğum sonrası emzirme döneminde de tükettikleri gıdalar konusunda dikkat göstermelidir. Bebek emzirme döneminde annenin çok yönlü belenmesi, her gıda türevinden alması gerekir (mineral, vitamin, protein) Ama aynı anda da sezeryan sırasında oluşan göbekten kurtulmak için yağlı yiyecekleri tüketmemek gerekir.

Protein yeni anneleri hem tok tutar, hem de vücudu kısa sürede iyileştirir. Sezeryan göbeğinden kurtulmanın en iyi yöntemlerinden biri de bol su tüketmektir. Suyun metabolizmayı hızlandırıcı gücü herkes tarafından bilinmektedir. Ayrıca su, müthiş bir yağ yakıcıdır. Ek olarak gıdalarınızda bolca lif tüketimi de doğru seçeneklerdendir. Zira lifli gıdalar mideyi tok tutar ve mideyi doldurur. Lif zengini meyve ve sebzeler bu konuda en iyi seçeneklerdendir.  

Bu dönemde karın kaslarını kuvvetlendirmek çok önemlidir. İşte tam da bu noktada zayıflamış olan karın kasları ve hamilelik dolayısıyla ya da henüz doğmuş olan bebeğinizi kucağınızda taşırken (örneğin yatağına yatırırken indirip – kaldırma anlarında) oluşacak olan bel incinmelerine karşı da korse kullanmak oldukça akılcı çözümlerden olacaktır. Zira sezeryan sonrası kullanabileceğiniz zayıflatıcı korse modelleri hem destekli yapısıyla belinizi arkadan desteklerken, mide ve karın bölgenize uygulanan kontrollü bası sayesinde şişkinleri de kısa sürede yok eder. Aynı zamanda doğum ve sezeryan neticesinde oluşan sarkmaları önleyecektir de.

Sezeryan Sonrası Göbek Eriten Egzersiz Hareketleri 

Egzersiz bu konuda en iyi yöntemlerdendir. Bölgesel zayıflama ve kalori yakma konusunda egzersizden daha etkilisini bulamayabilirsiniz. Ama bu konuda dikkat etmeniz gereken şeyler var. Örneğin sezeryan sonrası normal hareketleri bir süreliğine rafa kaldırmalısınız. Zira bu durum vücudunuza zarar verebilir. Çünkü sonuç olarak sezeryan bir ameliyattır ve vücut normal doğumda olduğu gibi anında iyileşmez. Örneğin vücuda yük bindiren hareketler yaptığınızda dikişleriniz patlayabilir ve çok acılı, ağrılı üzücü olaylarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden vücudun iyileşme sürecinde sabırlı olmalı ve egzersizlere yavaş yavaş geçmelisiniz. Öncelikle vücudunuza fazla yük bindirmeden kalori yakıcı egzersizler yapmalısınız. Misal olarak yavaş tempoda kısa bir yürüyüş size iyi gelebilir. Hafif – orta hareketli bir müzik eşliğinde aerobik egzersizleri de yapabilirsiniz örneğin. Zamanla karın bölgenizi çalıştıracak olan hareketlerden mekik veya plates hareketlerine geçebilirsiniz. 

Düzenli beslenme, günlük uygulanan karın kaslarını çalıştıracak plates egzersizleri sayesinde sezeryan sonrası oluşan karın şişliklerinden kurtulabileceğiniz gibi tüm bunları yaparken aynı anda giydiğiniz doğum sonrası korse niz de karın bölgenizde oluşan sarkmaları süratle toparlayacaktır. Yoğun gelişen açlık ataklarından sizi koruyacak olan korseler, aynı zamanda thermalzone etkili ısıl şoklarlada karnınızda oluşan yağ fazlalıklarının yakımını hızlandıracaktır.

Gebelik boyunca aşırı esneyen ve genişleyen karın kasları hem yaptığınız karın hareketleriyle eski gücünü kazanarak yerine yerleşeceği gibi korsenin sağladığı bası sayesinde daha fazla sarkmaktan korunarak yer çekimi etkilerine karşın bir güç uygulayacaktır. Dilerseniz siz de doktorunuza danışarak doğumdan ne süreç sonra inceltici korse kullanmaya başlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bu süreç içinde ilk başlarda dileseniz korsenizi 4er saatlik periyodlarla kullanabilir ve zaman içinde bu kullanım süresini yükseltebilirsiniz.

 

  • Nov 28, 2018
  • Kategori: korse
  • Yorumlar: 0
Yorum Bırak